Scenaristika

Delavnica je že zaključena.

Delavnica obravnava veščine pisanja scenarija za filmski oziroma video projekt.

Spoznali bomo pravilen pristop k različnim filmskim žanrom, razvoj scenarija od osnutka do končne verzije in prenos v snemalno knjigo. Obravnavali bomo glavne elemente filmske zgodbe, osnove dramaturškega loka, oblikovanje likov, pisanje dialogov. Seznanili se bomo z najpogostejšimi napakami pri pisanju scenarija in z načini, kako se jim izogniti. Spoznali bomo tudi vlogo scenarista pri nadaljevanju filmskega procesa.

Delavnico bo vodila mag. Neda Rusjan Bric.

Neda R. Bric, rojena 8.1.1967 v Šempetru pri Gorici, l. 1996 diplomirala iz dramske igre na AGRFT Ljubljana. Istega leta je postala stalna članica Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani, kjer je zaposlena še danes. Zadnjih deset let se ukvarja tudi s pisanjem in režijo. Leta 2010 je na AGRFT opravila magisterij iz gledališke režije.

Mag. Neda Rusjan Bric<br />
(foto: Žiga Koritnik)

V gledališču, na filmu in v videih, kot igralka sodeluje z različnimi režiserji, s predstavami pa je gostovala v več kot tridesetih državah sveta. Je avtorica in režiserka več gledaliških predstav, različnih slavnostnih dogodkov in državnih proslav, poučuje pa tudi scenaristiko na Visoki šoli za umetnost, Univerza v Novi Gorici. Piše dramske tekste, scenarije in knjige za otroke. Za svoje delo je prejela več nagrad: nagrada ZDUS, Satir Ptuj, Tantadruj, Bevkova nagrada.