Filmska režija

Delavnica je že zaključena.  

Delavnica obsega teoretične in praktične osnove filmske režije v različnih filmskih oziroma video žanrih. 

Seznanili se bomo s procesom režije, od izbire scenarija do režiserjeve vloge pri snemanju in v postprodukciji. Obravnavali bomo režiserjeve naloge, ki odločilno vplivajo na končni izgled filma: podajanje zgodbe, vodenje igralcev pri oblikovanju likov in dinamiki dialogov, skrb za kontinuiteto, obvladovanje filmskega prostora in časa, sodelovanje s filmskim fotografom in snemalcem zvoka ter pri filmski montaži.

Delavnico bo vodil filmski režiser Miha Knific, predavanji namenjeni reportaži in intervjuju pa televizijski režiser Goran Stoisavljević.

Miha Knific (1976) je diplomiral na Likovni akademiji v Ljubljani, smer kiparstvo. Podiplomski študij je zaključil na univerzi Kungliga Konshogskolan (Royal college of arts) v Štokholmu, na Švedskem. Leta 2007 je z svojim režijskim prvencem Noč (Let me sleep/ En Natt) naredil korak iz konceptualne umetnosti in se prvič predstavil kot filmski režiser ter v filmskih vodah ostal vse od takrat. Režiral je številne kratke in animirane filme .

Miha Knific

Miha se ukvarja predvsem s človeškimi zgodbami, v svojih filmih raziskuje ekstremne situacije, kjer ga zanima predvsem svoboda, ki jo te eksistenčne situacije ustvarijo. Situacije, ki posameznika spremenijo, njihovi odnosti do sveta ter svet sam po sebi.

Izbrana filmografija

  • 2013   Persevearance/Vztrajanje (celovečerni film), v produkciji, Nukleus film, angleščina, 90 min
  • 2011   Pikapolonica hoče odrasti, (animirani kratki film), Strup produkcija; v slovenščini
  • 2009   Srebrna koža (kratki igrani film), Start film produkcija; v slovenščini, 7 min
  • 2009   Lovec oblakov, (kratki igrani film), Studio Arkadena; v slovenščini in angleščini, 15min
  • 2009   Lisica v lisičjem jeziku/Vixen in fox language (animirani film), Strup produkcija; v slovenščini, 5 min
  • 2007   Let me sleep/Noč (celovečerni film), Start film & Studio Arkadena; v švedščini, 77 min