Filmska igra

Delavnica je že zaključena.

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo nastopiti pred kamero - kot igralec, poročevalec, voditelj intervjuja, ipd. 

Spoznali bomo osnove igre in nastopa pred kamero v vlogi poročevalca, spraševalca pri intervjuju, naratorja pri dokumentarnem filmu. Učili se bomo vaj za govor, za igralsko kondicijo, mimiko, ekspresivnost. Seznanili se bomo z načini priprave vloge, ter s podajanjem besedila, gibanjem in neverbalnim sporočanjem kot skupinskim delom.

Delavnico bo vodila Vanja Slapar

Vanja Slapar

 

Vanja Slapar je leta 1996 diplomirala na  Ruski akademiji za dramsko umetnost (GITIS – RATI) v Moskvi – smer gledališka in filmska igra. V letih 1996 – 1998 je bila zaposlena kot igralka v SLG Celje, igrala je še v Mestnem Gledališču Ljubljanskem in v Gledališču Ptuj. 

Že leta 1996, takoj po vrnitvi v Slovenijo,  je začela poučevati gledališko igro, najprej v v okviru JSKD v Kranju, kmalu nato pa je  ustanovila svojo gledališko šolo, ki je delovala  v Kranju in v Ljubljani.

Bila je soustanoviteljica Gledališče Satirkon, ki je nekaj let navduševalo slovensko publiko s predstavami Radio Ga Ga, Kako bi se znebili tujca in Poljub za lahko noč, ter v predstavah tudi igrala.
Ob vsem tem se je ukvarjala še s prevajanjem dramskih tekstov, ki so bili uprizorjeni v različnih slovenskih gledališčih (MGL, PDG Nova Gorica, Gledališče Ptuj). Prevajala je tudi strokovne članke, leposlovje (A.S. Puškin: Pikova dama ) in teoretska dela s področja gledališča, med drugim knjigo M.Čehova: Igralska umetnost. Ves čas je vodila gledališke delavnice in seminarje, v zadnjih treh letih tudi v okviru JSKD v Ljubljani in drugih slovenskih krajih.

V letih  2010 – 2011 je poučevala tudi v Avstraliji, kjer je pripravljala igralce na filmske vloge na  South Australian Casting Agency in Actors Ink Casting Agency ter predavala igro na Adelaide College of the Arts.