Organizacija snemanja

Delavnica je že zaključena.  

 

Učili se bomo organizacije snemanja različnih filmskih žanrov za zagotavljanje nemotenega poteka in uspešne izvedbe filmskega oziroma video projekta.

Seznanili se bomo s pripravo koledarja snemanja, s principi sestavljanja ekipe, izbire igralcev ter z izvedbo snemanja v studiju in na terenu. Nekoliko širše bomo spregovorili tudi o organizaciji in vodenju drugih kulturnih dogodkov in prireditev.

Delavnico bo vodila Klavdija Zupan, dramaturginja in producentka.

Klavdija Zupan

Kot ustvarjalka se je našla v različnih zvrsteh gledališča, saj je kot avtorica ali soavtorica teksta, dramaturginja ali asistentka režije, režiserka ter producentka sodelovala pri dramskih predstavah, operah, mjuziklih, plesnih predstavah ali avtorskih projektih, ki so prehajali tradicionalne opredelitve. Zadnji post-dramski projekt je Dolg RS v sodelovanju s Saško Rakef  (produkcija Maska Ljubljana) in multimedijska urbana inštalacija Hodi mesto (produkcija Cona, Ljubljana).

Poleg dela v gledališču se udejstvuje tudi na področju organizacije dogodkov, saj je svoje znanje iz dramaturgije nadgradila s študijem managementa na Poslovni šoli Bled in tako združila odrsko kreativnost z znanji o upravljanju. Kot predavateljica redno sodeluje na konferencah in simpozijih. V zadnjem času je koordinirala projekte Slovenski dnevi knjige (projekt Društva slovenskih pisateljev) in gledališko interpretacijo romana Nekropola (koprodukcija MGL, KUD Pod topoli, Društvo Celinka), v programu EPK pa je bila producentka projekta Krojači sveta (koprodukcija SNG Nova gorica in EPK Maribor). Na področju filma je koordinirala projekt Pisatelji v avtobusu (koprodukcija Društvo slovenskih pisateljev in Študentske založbe, avtor Dušan Jovanović), kot soscenaristka, dramaturginja in sodelavka v produkciji pa trenutno sodeluje pri nastajanju novega celovečernega filma Vztrajanje v režiji Mihe Knifica.